تهران ، سعادت آباد
09120000000
09120000000
تهران، سعادت آباد
جستجو

فیزیوتراپی بیماری ام اس

فیزیوتراپی بیماری ام اس

فیزیوتراپی بیماری ام اس

فیزیوتراپی بیماری ام اس یکی از راه کارهایی است که برای بهبود وضع زندگی این بیماران پیشنهاد می‌شود، ام اس جزو بدترین بیماری های شناخته شده در کل دنیا است که درمان کامل آن تا کنون کشف نشده.
امروزه این در میان جوامع رواج پیدا کرده و بیشترین آمار آن در بین زنان و متاسفانه در سن پایین دیده می‌ شود، شاید برای شما هم پیش آمده باشد که اطراف شما شخصی دچار این بیماری شده باشد و در پی درمان آن هستند.

متاسفانه این بیماری درمان قطعی ندارد، افرادی که در این بیماری دست و پنجه نرم می کنند می‌توانند با اصلاح سبک زندگی خود با پیامدهایی که این بیماری ایجاد می کند دور شوند.
اما خوشبختانه علم پزشکی پیشرفت چشم گیری در این زمینه داشته است، افرادی که در خانواده خود دارای بیمار ام اس هستند می توانند با مواردی مانند اصلاح سبک تغذیه و ورزش و فیزیوتراپی به بیمار کمک کنند تا حال بهتری داشته باشد.
ام اس یکی از بیماری هایی است که منشا آن سرد شدن بدن است، اگر این افراد بدن خود را با غذا و ورزش به سوی گرم مزاجی ببرند بیماری شان بهبود می یابد.
از این گذشته فیزیوتراپی بیماری ام اس می تواند برای افرادی که دارای پیشرفت بیماری هستند و در راه رفتن و تکان دادن دست و پا مشکل دارند یک روش عالی باشد.
در بخش بعدی بیشتر در مورد این موضوع صحبت می کنیم.

 

ام‌ اس یا مولتیپل اسکلروزیس چیست؟

ام‌ اس یا مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری نورولوژیک (عصبی) مزمن و التهابی است که سیستم ایمنی بدن به طور نادرست به بافت‌های عصبی حمله می‌کند. این بیماری اثری بر روی پوسته‌ی محافظ عصب‌ها (میلین) دارد که باعث تخریب و آسیب به ساختار و عملکرد این پوسته می‌شود.

بیماران مبتلا به ام اس همیشه ترس از فعالیت دارند. عدم تعادل در حین راه رفتن و حتی ناپایداری در راه رفتن، لرزش، حرکت ناگهانی اندام ها از جمله عوامل این بیماری است. تحقیق نشان داده که تمرین، مسافت راه رفتن و قدرت بیماری ام اس را ممکن است افزایش دهد.

مبتلایان به بیماری ام اس می‌توانند دچار یک مشکل حسی ساده تا فلج هر چهار اندام شوند. بیماری ام اس اغلب منجر به حساس و زود رنج شدن، افسردگی و کاهش اعتماد به نفس مبتلایان می‌شود.

در ام‌اس، بافت‌های التهابی به وجود می‌آید که به عصب‌ها حمله می‌کنند و باعث اختلال در انتقال پیام‌های عصبی می‌شوند. 

  • ضعف عضلات: کاهش قدرت عضلات و اختلال در کنترل حرکتی.
  • اختلالات حسی: شامل تورم، سوزش، خنکی یا کم‌حسی در قسمت‌های مختلف بدن.
  • اختلالات بینایی: ممکن است منجر به دوبینی، تاری دید یا از دست دادن بینایی بشود.
  • اختلالات تعادل و هماهنگی: افراد ممکن است با مشکلات تعادل و هماهنگی مواجه شوند.
  • خستگی: خستگی شدید از علائم معمولی بیشتر در افراد مبتلا به ام‌اس دیده می‌شود.
  • اختلالات تشدید کننده: علائم ام‌اس به صورت تشدید و تجدید شونده ممکن است ظاهر شوند.
  • اختلالات عصبی: از اختلالات کنترل دستگاه ادراری تا اختلالات در کنترل تعابیر چهره وجود دارد.

 

فیزیوتراپی بیماری ام اس
درمان ام اس با فیزیوتراپی

فیزیوتراپی بیماری ام اس برای کسانی که دچار این بیماری هستند یک روزنه امید است، وقتی صحبت از این بیماری به میان می آید همه افراد از آینده خود بیم دارند.
چه بسا افرادی هستند که با وجود این بیماری زندگی عادی خود را انجام می دهند و نمی گذارند این بیماری آنها را از پای درآورد، بهترین روش درمان برای آنها فیزیوتراپی است. یکی از مهمترین عارضه هایی که این بیماری دارد سست شدن دست و پا است یعنی فرد در هنگام راه رفتن یکی از پاهای خود را می کشد یا همواره نمی تواند تعادل خود را هنگام راه رفتن حفظ کند، یا ممکن است توانایی نگهداشتن جسم را در دست خود نداشته باشد، این افراد حتما نیاز به فیزیوتراپی دارند.

اگر به صورت دوره ای و زیر نظر پزشک، بیماران این فرآیند را انجام دهند، به مرور زمان تاثیرات خوبی را خواهند دید و فیزیوتراپی بیماری ام اس تنها راه بهبود این بیماریست‌. شخصی که دچار ام اس می شود باید بیشتر از گذشته به زندگی خود اهمیت بدهد، فیزیوتراپی باعث توانبخشی به ارگان هایی داخلی بدن می گردد، این موضوع برای چنین خانواده هایی اهمیت دارد، پس اگر فکر می کنید ام اس پایان زندگی است سخت در اشتباه هستید.

حتی افرادی را می توانیم ببینیم که با وجود ام اس زندگی عادی دارند بدون آنکه داروی خاصی مصرف کنند. این افراد نیاز به ورزش و فیزیوتراپی دارند تا توانایی بدنی آنها حفظ شود. خانم ها بیشترین آسیب را از این بیماری می بینند. به طور مثال خانمی که دچار این بیماری است از توانایی های باروری او به شدت کاسته می شود یا دوران بارداری برای او سخت خواهد بود.
می توان با فیزیوتراپی به خانم هایی که دچار چنین عارضه هایی هستند و نیاز به کمک دارند زندگی جدید بخشید که بتوانند حس مادری را به خوبی درک کنند.

 

دستگاه و تجهیزات فیزیوتراپی بیماری ام اس

دستگاه‌ها و تجهیزات مورد استفاده در فیزیوتراپی برای درمان بیماری ام اس می‌توانند بهبود حرکت، کاهش درد، تقویت عضلات و بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کنند. ماهیت بیماری ام س دردناک نیست و بیشتر محدود کننده حرکت هست و باعث مشکلات حسی می‌شود.
در بیماران ام اس با توجه به این که ممکن است قدرت عضلات کاهش پیدا کند، از جریان‌های فارادیک و fes برای تقویت عضلات استفاده می‌شود.

در این بیماری برای کاهش و تسکین درد، مشکلات حسی که بوجود میاید و سایر عوارض بیماری ام اس همچون کمر درد در مبتلایان که میبایست از ویلچر استفاده کنند یا افرادی که در راه رفتن دچار مشکل میشوند و درد در ناحیه پا دارند، از دستگاه‌های زیر استفاده می‌شود:

 

بیماری ام اس

 

توانبخشی بیماری ام اس

توانبخشی بیماری ام اس می تواند گزینه خوبی برای این افراد باشد، ام اس یک بیماری است که بر روی عصب تاثیرات منفی می گذارد و به صورت تهاجمی تمامی بدن را مورد اسابت قرار می دهد.
ابتدا علائم مختلفی نشان دهنده ام اس است، شاید فرد دچار گزگز در بدن شود یا سستی و رخوت داشته یا اینکه درد در عضله های دست و پا به وجود آید.

به مرور این علائم شدید تر می شوند اما اگر افراد توانبخشی شوند حتما علائم کمتر می شوند. ممکن است بیمار کورتن دریافت کند و حالش بهتر شود اما در کنار دارو درمانی باید توانبخشی از طریق فیزیوتراپی بیماری ام اس انجام شود.

این مورد هم در کلینیک تخصصی فیزیوتراپی هیدیکا و  هم در منزل توسط کادر پزشکی یا فرد متخصص ارائه می گردد. توانبخشی باعث افزایش توان جسمی در بدن می شود، توانایی فرد در عملکرد شخصی بالا می رود. توانبخشی با دستگاه های مخصوص انجام می شود.

بالا بردن سرعت فرد در راه رفتن، بالا بردن توانایی بلع و افزایش قدرت دستگاه گوارشی از مزیت های مختلفی است که در توانبخشی ایجاد می شود.
یک فرد ام اسی از هیچ کدام از فعالیت های اجتماعی دور نمی شود به شرط آنکه آگاهانه با این بیماری برخورد کند.

 

تاثير استرس در بيماری ام اس

استرس ممکن است بر تعدادی از عوامل در افراد مبتلا به ام‌اس (مولتیپل اسکلروزیس) تأثیر بگذارد. ام‌اس یک بیماری نورولوژیک است که سیستم ایمنی بدن به طور نادرست به بافت‌های عصبی حمله می‌کند و باعث اختلال در انتقال پیام‌های عصبی می‌شود.

استرس ممکن است تأثیر منفی بر علائم ام‌اس داشته باشد و باعث تشدید در اختلالات حرکتی، اختلالات حسی و سایر علائم شود.

استرس می‌تواند بر سیستم ایمنی تأثیر بگذارد و افزایش حملات ایمنی به بافت‌های عصبی را فراهم کند. و همچنين استرس می‌تواند باعث افزایش خستگی و انرژی کمتر در بیماری ام‌اس شود.

به هر حال، اثرات استرس بر بیماری ام‌اس بسیار مهم است و در همه بيماران یکسان نیست. مدیریت استرس، تغذیه مناسب، فیزیوتراپی، تمرین منظم، مراقبت‌های پزشکی و مشاوره می‌تواند به کاهش تأثیرات منفی استرس در افراد مبتلا به ام‌اس کمک کند. همچنین، همکاری با تیم درمانی كلينيك هيديكا و پزشک متخصص ام‌اس می‌تواند در مدیریت بهتر بیماری و تأثیرات استرس بهبود ایجاد کند.

 

مزایا فیزیوتراپی بیماری ام اس

مزایا فیزیوتراپی بیماری ام اس بسیار زیاد است، قبل از اینکه در مورد مزایای فیزیوتراپی بگوییم بهتر است با عوارض این بیماری آشنا شوید. اشخاصی که دچار این بیماری می شوند کمکم توانایی بدنی خود را از دست می دهند ولی این موضوع ممکن است سال های زیادی طول بکشد و با زندگی درست هیچ گاه به این مرحله نرسد. شخص بیماری رفته رفته توانایی انجام کارهای خود را از دست می دهد.
شل شدن عضلات دست و پا که ممکن است فرد توانایی راه رفتن خود را از دست بدهد یا نتواند لیوان آب را به خوبی در دست خود نگهدارد.

فیزیوتراپی با آموزش یک سری تمرینات به حفظ قدرت و تعادل و کنترل خستگی و درد کمک می‌کند و یک کار درمان می‌تواند راه‌های جدیدی برای انجام کارها به فرد مبتلا آموزش دهد تا کارها راحت‌تر و مراقبت فردی نیز آسان‌تر شود.

سرگیجه، تاری دید، تنگی نفس، مشکل در بلع غذا یا مشکلات گوارشی و یبوست شدید مهمترین عوارضی هستند که بعد از گذشت چند سال کمکم ایجاد می شوند.
شل شدن یک دفعه ای بر اثر یک خبر و ضعف بدن نیز می تواند گریبان گیر این اشخاص شود. همه این مواردی که بیان کردیم می تواند با فیزیوتراپی به تعویق بیفتد یا بهبود زیادی داشته باشد، از مزیت مهم این کار بالا بردن سطح توانایی حرکتی برای افراد ام اس است.
فزایش سطح توانایی برای انجام امور شخصی و مهمتر از همه عقب انداختن علائم پیش رونده ام است.

با توجه به مزیت های مختلفی که بیان نمودیم افراد می توانند در کنار ورزش کردن با فیزیوتراپی کردن حال خود را بهتر کنند.

 

فیزیوتراپی ام اس

 

آیا ام اس باعث فلج شدن میشود؟

در برخی موارد ام اس می تواند منجر به فلج فرد شود، اما بسته به نوع و شدت بیماری، علائم و اختلالات مختلفی است که برای افراد مختلف ظاهر میشود. اختلالاتی که در بیماری ام اس می تواند به تدریج مناطق مختلف سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار دهد. این اختلالات به شدت افزایش می‌یابند تا در نهایت باعث فلج یا ناتوانی در حرکت یک یا چند قسمت از بدن شود.

اما اهمیت داشته باشد که این امر بستگی به نوع و شدت بیماری دارد و در همه موارد ام اس به فلج منجر نمی‌شود. بنابراين برنامه‌های تمرینی، فیزیوتراپی و درمان‌های دارویی می‌توانند به بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به ام اس کمک کنند.

 

فیزیوتراپی بیماران ام اس در منزل

فیزیوتراپی بیماری ام اس در منزل بهترین موقعیت را برای افراد بیمار ایجاد می کند، مسلما فردی که دچار ام اس است برایش مقدور نیست که برای هر بار فیزیوتراپی به بیمارستان يا كلينيك مراجعه کند.
به همین دلیل افراد و مراكزي وجود دارد که این خدمات را در داخل منزل برای افراد انجام می دهند.
نه تنها اشخاصی که دچار ام اس هستند بلکه کسانی که دارای بیماری های مانند پارکینسون یا مشکلات عضلانی و حرکتی هستند نیز می توانند این خدمات را در منزل دریافت کنند.

افرادی که برای این موضوع به خانه شما مراجعه می کنند این بیماری را به خوبی می شناسند و طریقه رفتار با بیمار را می دانند.
پس از این بابت نگرانی نداشته باشید و کار فیزیوتراپی را به ما بسپارید، تمامی خدمات آنها به صورت تخصصی و تضمینی انجام می شود، رضایت بیمار را در پایان کار خواهید دید، این کار با بهترین دستگاه های روز دنیا انجام می شود. شخص به طور کامل بر روی کار خود تسلط کافی را دارد. 

 

نوشته های مرتبط
8 دیدگاه
ساناز

مفید و عالی

hidikapt

ممنون از نگاهتون

پریا

مطالبتون عالیه و قابل ذکر است که سردی بدن ممکنه باعث بیماری ام اس شود!

hidikapt

بله کاملا درسته

فاتا

عالی بود توضیحاتتون

hidikapt

ممنون از شما

علی حسنی

امروزه این بیماری قابل کنترل است. ممنون از مطالب خوبتون

hidikapt

بله… سپاس از نگاهتون

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *