تهران ، سعادت آباد
09120000000
09120000000
تهران، سعادت آباد
جستجو

فیزیوتراپی گردن + انواع روش ها، علت و علائم

فیزیوتراپی گردن + انواع روش ها، علت و علائم

قبل از صحبت راجع به فیزیوتراپی گردن بهتر است اطلاعات مختصری راجع به اقدامات کمک درمان با عنوان فیزیوتراپی ارائه شود.
فیزیوتراپی در واقع اصطلاحی به زبان انگلیسی است از ترکیب دو کلمه physical و therapy به معنای درمان فیزیکی، امروزه اکثر افراد تجربه انجام درمان های این چنینی و یا تجربه ای نزدیک به آن را دارند.
چرا که با کم شدن تحرکات و ماشینی شدن رویه ی زندگی، برخی بیماری های فیزیکی که در تاریخ معاصر احتمال پیشامد کمتری داشته اند متداول شده و نیاز به درمان های فیزیکی امروزه از نیازهای عمده علم پزشکی است. با ما در این مقاله از کلینیک فیزیوتراپی هیدیکا همراه باشید.

 

فیزیوتراپی گردن

فیزیوتراپی در تمام نواحی بدن انجام میشود و درمانی موثر برای دردهایی با منشا عضلانی است . فیزیوتراپی گردن با توجه به حساسیت این ناحیه و درگیر بودن آن با بخش های حیاتی بدن یکی از تخصصی ترین اقدامات فیزیوتراپی به شمار می‌رود.
این شاخه ی مهم در طب فیزیک نیز همچون بخش های دیگر علوم تجربی دائما در حال به روز شدن است. در ابتدا فیزیوتراپی به نوعی ماساژ درمانی محدود بود.
اما امروزه روش های فیزیوتراپی به خصوص فیزیوتراپی گردن شامل متدهای روز و استفاده از فناوری های جدید و پیشرفته مهندسی پزشکی است.

 

فیزیوتراپی درد گردن

 

گردن درد چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

ممکن است تمام گروه های سنی در معرض گردن درد قرار بگیرند. گردن درد زمانی اتفاق می افتد که ستون فقرات توسط ساییدگی یا صدمات قرار بگیرد. همچنین افرادی که در یک محل نشسته و فعالیتی ندارند و یا فعالیت با کامپیوتر و موبایل به مدت طلانی انجام میدهند نیز با این خطر مواجه هستند.

 

چه عواملی باعث گردن درد می‌شود؟

گردن درد یک مشکل شایع است و ممکن است توسط عوامل مختلفی تحت تأثیر قرار که در ادامه به آن میپردازیم:

  1. نشستن طولانی مدت در یک حالت ثابت، به خصوص با نگه‌داشتن یک حالت نادرست، می‌تواند منجر به فشار بر روی عضلات گردن و استخوان‌های شانه شود و درنتیجه گردن درد ایجاد می کند.
  2. استرس، فشار روحی، نگرانی‌ها و همچنین فعالیت‌هایی که نیازمند تنش زیاد عضلات گردن هستند، می‌توانند باعث ایجاد گردن درد شوند.
  3.  ضربه، سانحه، فعالیت‌های ورزشی نادرست و یا استفاده اشتباه از موبایل و کامپیوتر می‌توانند آسیب‌ها و صدماتی در گردن ایجاد کنند.
  4. برخی از بیماری‌ها مانند آرتروز یا التهابات مفصلی، اختلالات دیسک‌های فقرات، عفونت‌ها ممکن است منجر به گردن درد شوند.
  5. خوابیدن بر روی بالشتی که بیش از حد سفت یا صاف است یا خوابیدن بر روی شکم در حالی که گردن شما به سمتی چرخیده و خم شده باشد. 

 

اهداف فیزیوتراپی گردن

  • کاهش درد و سفتی
  • بهبود دامنه حرکتی سر و گردن
  • تقویت پویای گردن و عضلات پشتیبان آن
  • ایجاد استراتژی هایی برای جلوگیری از عود درد

 

فیزیوتراپی گردن چگونه انجام میشود؟ 

به طور کلی برای گردن نیز همانند بسیاری از نواحی دیگر دو نوع از فیزیوتراپی انجام می‌شود.

در اقدامات اول فیزیوتراپی غیر فعال است مانند الکتروتراپی که در آن دستگاهی با ولتاژ برق بی خطر و مفید به نواحی از گردن متصل می‌شود. هدف فیزیوتراپی غیرفعال کمک به کاهش درد و ورم می‌باشد.

نوع دوم فیزیوتراپی کاملا برعکس نوع اول است، این اقدامات تحت عنوان فیزیوتراپی فعال معرفی می‌شوند. فیزیوتراپی فعال همانطور که از نام آن مشخص است، بیمار در پیشبرد درمان نقش اصلی را ایفا می‌کند.مثل آب درمانی و یا حرکات ورزشی خاص که زیر نظر متخصص با دقت کامل انجام می‌شود.

این موضوع که فیزیوتراپی گردن چگونه انجام می شود، گاها بستگی به نوع بیماری و شدت آن دارد . اما همانطور که پیش از این گفته شد، تمام روش های فیزیوتراپی گردن در دو دسته ی کلی جای می‌گیرند.
متخصصان معمولا با توجه به شرایط کلی بیمار، مثل سن، نقاط ضعف و قوت او به لحاظ فیزیکی و شدت بیماری و با در نظر گرفتن ناحیه دقیق وقوع درد، برنامه ی درمانی ای متشکل از روش های منفعل یا فعال و یا حتی ترکیب مشخصی از هر دو مطرح می‌کنند.

چه زمانی فیزیوتراپی گردن نیاز است ؟

درمان آسیب های گردن، اگر به موقع انجام نشود می‌تواند آسیب های جدی ای به بدن وارد کند . علاوه بر این درد در ناحیه گردن معمولا بسیار آزاردهنده است.
به طوری که بر تمام جنبه های زندگی فردی و اجتماعی موثر خواهد بود .
با توجه به این توضیح، این سوال مطرح می‌شود که در کدام مرحله از درمان آسیب های گردن انجام فیزیوتراپی می‌تواند موثر باشد؟ یا به زبان ساده تر چه زمانی فیزیوتراپی گردن نیاز است؟
در پاسخ به این سوال، می‌توان گفت در واقع در بیشتر انواع درد در ناحیه گردن انجام فیزیوتراپی به منظور درمان آسیب های گردن موثر است .
با این حال متخصصان گاها انجام اقدامات فیزیوتراپی برای گردن را مضر می‌دانند.

 

چرا فیزیوتراپی گردن مضر است؟

مورد اول احتمال و یا تشخیص آسیب در ستون فقرات که موجب بی ثباتی آن است .
و مورد دوم دردهایی با منشا بیماری های خاص مانند وجود تومور در گردن و مواردی از این قبیل است.
البته این دو مورد همانطور که گفته شد در دسته ی بیماری های خاص طبقه بندی می‌شوند و اتفاقا برای عمده ی دردهای گردن که منشا آن مشخص باشد، فیزیوتراپی گردن درمانی بی خطر و موثر خواهد بود.
با توجه به توضیحات ارائه شده درمان آسیب های گردن صرفا شامل فیزیوتراپی نیست .
اما فیزیوتراپی گردن بخش عمده درمان را شامل می‌شود، نتیجه این نوع از درمان مستقیما با درمانگر و سطح تجربه و دانش او رابطه دارد.
درمان های فیزیکی برخلاف درمان دارویی علاوه بر مرحله تشخیص، در بخش اجرا نیز اگر با مهارت کافی انجام نشود نه تنها برنامه درمان موثر نخواهد بود بلکه باعث وارد شدن صدمات جبران‌ناپذیری به بیمار خواهد شد.

 

انواع روش های فیزیوتراپی گردن

در روش الکتروتراپی، از جریان‌های الکتریکی برای تسکین درد، بهبود عملکرد عضلات و کاهش التهاب استفاده می‌شود.

از روش لیزرتراپی با قدرت برای تسکین درد و بهبود روند التیام بافت استفاده می‌کند.

فیزیوتراپیست‌ها از تکنیک‌های مختلف ماساژ برای کاهش التهاب، تسکین درد و بهبود عملکرد عضلات و بافت‌ها استفاده می‌کنند.

استراحت و با استفاده از کمپرس گرم و سرد، کمک به تسکین درد گردن میکند.

در روش اولتراسوند یک وسیله دستی که امواج صوتی با انرژی بالا را به داخل بافت پوست اسیب دیده ارسال میکند و به آرامی ماساژ میدهد. این روش باعث شل شدن عضلات و کاهش درد میشود.

مزایای فیزیوتراپی گردن

فیزیوتراپی گردن به عنوان یک روش درمانی غیردارویی، برای بهبود علائم گردن درد و مشکلات مرتبط با این ناحیه مفید است

فیزیوتراپی می‌تواند به کاهش درد و تسکین علائم گردن درد کمک کند. از تمرینات انعطاف‌پذیری، تقویت عضلات، ماساژ، دستگاه‌های فیزیوتراپی (مانند الکتروتراپی) و تکنیک‌های تسکین درد برای کاهش درد موثر خواهد بود.

با انجام تمرینات مناسب فیزیوتراپی گردن، انعطاف‌پذیری و حرکت گردن بهبود می‌یابد و محدودیت‌های حرکتی کاهش می‌یابد.

فیزیوتراپی با تمریناتی برای تقویت عضلات گردن و منطقه اطراف آن، عملکرد عضلات را بهبود می‌بخشد و مشکلات احتمالی مرتبط با ضعف عضلات را کاهش می‌دهد.

اما فیزیوتراپی علی رغم اینکه بسته به شدت بیماری ممکن است زمان بر باشد، در صورت اجرا با کیفیت و دقیق برنامه درمان، قادر است بیماری را به شکل ریشه ای رفع کند.

 

نکات لازم جهت پیشگیری از گردن درد

 

  1. تنظیم مناسب صندلی هنگام رانندگی
  2. در هنگام کار و مطالعه از میز و صندلی استاندارد استفاده کنید
  3. هنگام انجام فعالیت گردن را صاف نگه دارید
  4. کار با موبایل گردن خود را خم نکنید
  5. استفاده از تشک و بالشت مناسب هنگام خواب

 

هزینه فیزیوتراپی گردن

هزینه فیزیوتراپی گردن، با توجه به اینکه طرح درمان کوتاه مدت و یا بلند مدت باشد، در انجام فعالیت ها به چه امکاناتی نیازمند باشیم و اینکه درمان در چند فاز انجام شود، متفاوت است.
وجود فاز کنترلی و فیزیوتراپی منفعل در طرح درمان فیزیوتراپی گردن ، عواملی است که می‌تواند هزینه فیزیوتراپی گردن را بالا ببرد.
منظور از فاز کنترلی بخشی از درمان است که علی رغم فعال بودن به دلیل حساسیت ناحیه گردن، لازم است با نظارت مستقیم و پایش لحظه ای درمانگر انجام شود.

چرا که بعد از اجرا این فاز بیماری روند بهبود را آغاز میکند و اصطلاحا در کنترل متخصص خواهد بود.
خلاصه توضیحات گفته شده، هزینه فیزیوتراپی گردن را به سه بخش : هزینه ی تشخیص ، هزینه ی ارزیابی و هزینه های مربوط به استفاده از تجهیزات مختلف در هر مرحله از درمان تقسیم می‌کند. اگرچه در نگاه اول فیزیوتراپی گردن درمانی پرهزینه به نظر برسد، اما با توجه به اثربخشی بالای آن انتخاب قشر وسیعی از بیماران است.

 

فیزیوتراپی گردن در منزل

کلینک فیزیوتراپی با داشتن کادری ماهر و مجرب آماده خدمات رسانی در منازل نیز می‌باشد. فیزیوتراپی گردن در منزل شامل آیتم‌های مختلفی از جمله ماساژ درمانی است که توسط فیزیوتراپیست انجام می‌گیرد؛ انجام حرکات کششی و تقویت عضلات گردن است که فیزیوتراپیست متناسب با وضعیت فرد به او تمرین می‌دهد. نوع دیگر از این فعالیت‌ها استفاده از تکینک تحریک مفاصل است که باعث نرم و آزاد شد مفاصل می‌شود. و در نهایت توصیه‌های فیزیوتراپیست برای اصلاح سبک زندگی است. این توصیه‌ها شامل نحوه صحیح نشستن، ایستادن، راه رفتن، نحوه مناسب مطالعه کردن، کار با کامپیوتر، تماشای تلویزیون  و از همه مهم‌تر نکات لازم هنگام خواب است.

 

سخن پایانی

 کلینک فیزیوتراپی هیدیکا با داشتن نیروهای متخصص آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در زمینه بیماری‌های مرتبط با گردن است. نکات مهم و راه‌های پیشگیری و درمان گردن درد با استفاده از فیزیوتراپی در بالا برای شما عزیزان ذکر شد که امیدوارم مفید واقع شود.

نوشته های مرتبط
2 دیدگاه
علی

فیزیوتراپی گردن معمولا با چند جلسه بهبودی کامل رو میده؟

hidikapt

باید ارزیابی بشید و با توجه به شدت مشکلتون تعداد جلسات رو خدمتتون میگیم.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *