تهران ، سعادت آباد
09120000000
09120000000
تهران، سعادت آباد
جستجو

فیزیوتراپی آرنج

فیزیوتراپی آرنج

آرنج در قسمت تحتانی بدن قرار گرفته است و سبب حرکت و عملکرد دست می‌شود در واقع مفصلی مهم در بدن می‌باشد، با کمک آن می‌توانید اجسام را بلند کرده، جابه‌جا کنید و به اطراف پرتاب نمایید. اگر این مفصل آسیب ببیند و یا در فعالیت آن اختلال ایجاد شود، فرد قادر نخواهد بود فعالیت‌های روزمره خود را به درستی انجام دهد.

در این هنگام برای تسکین درد و رفع آسیب باید اقدامات اولیه و لازم را انجام دهد یکی از آن‌ها، فیزیوتراپی آرنج است که در موارد شدید در کلینیک و در مواقع عادی در منزل انجام می‌شود.

فیزیوتراپی آرنج شامل یک سری حرکات ورزشی است که فیزیوتراپیست به بیمار آموزش می‌دهد و از او می‌خواهد تا زمان معین و بهبودی کامل ادامه دهد. اما گاهی اوقات ممکن است آرنج دچار شکستگی شود که در این صورت برای عملکرد بهینه از دستگاه‌های مخصوص برای نرمش و ورزش استفاده خواهد شد.

تمام این حرکات باید اصولی و طبق یک برنامه مشخص انجام شود در طول درمان، خود بیمار نیز باید به طور کامل با فیزیوتراپیست همکاری نماید.

برای فیزیوتراپی آرنج مرکزی مانند کلینیک تخصصی هیدیکا که مورد تایید می باشد و از تکنیک های جدید و مدرن برای درمان استفاده می کند. از دستگاه‌های پیشرفته و به روز استفاده می کند و کادری مجرب و متخصص دارد که با توانمندی و دانش خود، به درمان بیماران میپردازد.

 

فیزیوتراپی آرنج چگونه است ؟

در قسمت قبل سعی کردیم به این سوال پاسخ دهیم که فیزیوتراپی آرنج چیست اما اکنون قصد داریم بیان کنیم که این فیزیوتراپی چگونه انجام می‌شود به همین جهت برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

فیزیوتراپی برای آسیب دیدگی هر قسمت از آرنج متفاوت است، برای انجام فیزیوتراپی ابتدا، یک ارزیابی کامل از آرنج آسیب دیده انجام می‌شود گاهی اوقات برای تشخیص بهتر، از تصویربرداری نیز استفاده می‌شود.

با توجه به نتیجه این ارزیابی، فیزیوتراپیست می‌تواند برنامه مناسبی را برای فرد آسیب دیده طراحی نماید تا بتواند در مدت معین به وضعیت جسمی نرمال و ایده‌آل دست یابد. در کلینیک پس از تشخیص ناحیه آسیب دیده از تجهیزاتی مانند لیزر، شاک ویو، سی پی ام، بیوفیدبک و غیره برای درمان استفاده می‌شود. البته زمانی که آرنج دچار آسیب کمتری مانند کشیدگی شده باشد فقط انجام چند حرکت ورزشی برای بهبودی کفایت می‌کند.

اقدامات اولیه در فیزیوتراپی شامل یخ درمانی، شوک الکتریکی و ماساژ است که برای تسکین دردهای خفیف به کار گرفته می‌شود و برای بیمارانی مناسب است که دچار آسیب جدی نشده‌اند. ماساژ از جمله تکنیک‌هایی است که به راحتی و سهولت می‌توان فرا گرفت و بدون مراجعه به کلینیک، در منزل به صورت روتین و منظم انجام داد.

 

فیزیوتراپی آرنج چگونه انجام میشود؟

 

فیزیوتراپی آرنج مناسب چه کسانی هست؟

همان طور که اشاره کردیم فیزیوتراپی آرنج برای التیام آسیب‌های مختلف مناسب است و به کار گرفته می‌شود. یکی از دلایل شایع مراجعه کنندگان شکستگی آرنج است برای این افراد فیزیوتراپی آرنج شکسته توصیه می‌شود.

شکستگی آرنج عارضه بسیار دردناکی است که منجر به کاهش حرکت بازو، شانه و مچ شده و توانایی افراد را در انجام فعالیت‌های روزانه کاهش می‌دهد. برای انجام این فیزیوتراپی ابتدا عکسبرداری انجام می‌شود تا محل دقیق شکسته مشخص گردد سپس فیزیوتراپیست کار خود را شروع می‌کند.

علاوه بر این مورد ذکر شده، فیزیوتراپی آرنج برای افرادی مناسب است که از درد آرنج رنج می‌برند در حقیقت این درد، در بین ورزشکارانی که تنیس یا گلف بازی می‌کنند، شایع تر است چون به دلیل فعالیتی که انجام می‌دهند، بازو متحمل فشار زیاد می‌شود.

در رفتگی بازو یکی دیگر از مواردی است که باید به فیزیوتراپی مراجعه کرد و فیزیوتراپیست می‌تواند در بهبود این عارضه کمک کند. در رفتگی زمانی رخ می‌دهد که استخوان‌های بازو از هم جدا شوند و یا تغییر شکل دهند که در این هنگام عضلات و تاندون بازو نیز آسیب می‌بیند.

پس از عمل جراحی و بازگشت استخوان به حالت اولیه، فیزیوتراپیست با علم و تجربه خود می‌تواند درد بیمار را کاهش دهد. این فیزیوتراپی همچنین برای افرادی مناسب است که دچار کشیدگی مفصل آرنج شده‌اند و از آن رنج می‌برند.

کشیدگی مفصل به طور ناگهانی برای کسانی اتفاق می‌افتد که فشار زیادی به دست خود وارد می‌کنند. با توجه به نوع آسیب و شرایط بیمار، فیزیوتراپیست برنامه مشخصی را برای بیماران در نظر می‌گیرد که ممکن است طی یک یا چندین جلسه انجام شود،  در طول درمان، افراد باید کاملا همکاری کنند تا به نتیجه دلخواه دست یابند.

 

فیزیوتراپی آرنج مناسب چه کسانی هست؟

 

ورزش برای تقویت آرنج

گاهی اوقات آسیب آرنج خیلی جدی نیست و می‌توان فیزیوتراپی آرنج در منزل را جایگزین مراجعه به کلینیک کرد این نوع فیزیوتراپی برای افراد سالمند و ناتوان بسیار مناسب می‌باشد. در این روش، فیزیوتراپیست بیمار را در منزل ملاقات می‌کند و تمرینات و حرکات ورزشی متناسب برای تقویت آرنج و التیام درد را آموزش می‌دهد.

همکاری بیمار با او در منزل بیشتر است و پروسه درمان در مدت زمان کوتاه‌تری به نتیجه مطلوب می‌رسد. این متد برای افرادی که به دستگاه‌های فیزیوتراپی نیاز دارند و دچار آسیب شدید شده‌اند، مناسب نمی‌باشد. بیماران در منزل می‌توانند حرکات زیر را برای تقویت آرنج انجام دهند بدین ترتیب درد زودتر التیام پیدا می‌کند.

  • تمرین اول: آن‌ها باید آرنج خود را به صورت ۹۰ درجه خم کنند و در حالیکه به بدن چسبیده است کف دست را به مدت چند ثانیه به سمت بالا و بعد به سمت پایین بچرخانند.
  • تمرین دوم: یک جسم کوچک در دست خود بگیرند آرنج را در زاویه ۹۰ درجه قرار دهند و ساعد دست را به سمت بالا و پایین حرکت دهند.
  • تمرین سوم: وقتی رباط داخلی آرنج آسیب می‌بیند در این هنگام بیمار می‌تواند یک توپ نرم را در دست خود نگه دارد و برای چند ثانیه فشار دهد و رها کند.

بهتر است این ورزش را چند بار در روز انجام دهد. حرکات تقویت آرنج بسیار متنوع هستند که این سه مورد تنها نمونه‌ای از آن‌ها می‌باشند که به اختصار بیان کردیم.

توجه کنید که این حرکات باید با نظر پزشک و فیزیوتراپ انجام شود و از اقدامات خودسرانه پرهیز نمایید.

 

ورزش برای تقویت آرنج

 

مزایای فیزیوتراپی آرنج

در قسمت‌های قبل با آرنج و کاربرد آن به اختصار آشنا شدیم و بیان کردیم که برای التیام آسیب‌های آرنج و کاهش درد، فیزیوتراپی یک روش مناسب می‌باشد.

مزایای فیزیوتراپی آرنج متعدد و گوناگون است که در ادامه به شرح و توضیح آن‌ها می‌پردازیم. مهمترین و اصلی ترین مزیت آن، بازگشت نواحی آسیب دیده آرنج به حالت نرمال و طبیعی است مثلا قدرت حرکت دست فردی ممکن است ضعیف شده باشد و او نتواند اجسام را نگه دارد. این روش به بازیابی توان او کمک بسزایی می‌کند.

از دیگر مزایای مهم آن می‌توان به تسکین درد اشاره کرد در اکثر مواقع بیماران به دلیل وجود درد در آرنج به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه می‌کنند. که با انجام چند تکنیک درد کاهش یافته و پس از دوره درمان، کاملا از بین می‌رود.

درد آرنج یک عارضه بسیار شایع می‌باشد که باید آن را جدی گرفت و برای درمان اقدام کرد چون ممکن است منجر به آسیب‌های جدی و جبران ناپذیر شود. فیزیوتراپی آرنج امری بسیار مهم و ضروری تلقی می‌شود چون آرنج در بدن انسان نقش مهمی دارد و تقریبا تمام حرکات دست با کمک آن انجام می‌شود. از این رو، با احساس درد، متورم شدن، تغییر شکل و هر عارضه دیگری در آرنج باید در اسرع وقت برای بهبود آن اقدام کرد.

 

 

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *