تهران ، سعادت آباد
09120000000
09120000000
تهران، سعادت آباد
جستجو

فیزیوتراپی شانه و تشخیص علت درد شانه

فیزیوتراپی شانه و تشخیص علت درد شانه

بهبود درد شانه با فیزیوتراپی

گاهی ممکن است با انجام یک فعالیت روزمره ساده احساس درد شانه به شما دست دهد و یا بخاطر یک حادثه مانند تصادف شانه شما آسیب ببیند و شما در پی درمان آن باشید. امروز در این نوشته ما برای شما عزیزان عوامل ایجاد درد شانه و فیزیوتراپی شانه و  علائم آن و راهکارهای درمان آن را شرح می‌دهیم و در ادامه به بهبود درد شانه با فیزیوتراپی خواهیم پرداخت. با ما در کلینیک فیزیوتراپی هیدیکا همراه باشید.

 

عملکرد شانه در بدن چگونه است؟

شانه یکی از اعضا پر تحرک بدن است، این عضو دارای چندین مفصل است که با همکاری یکدیگر موجب فعالیت آن می‌شوند. شانه دارای استخوان‌های کتف، ترقوه و بازو است. اصلی‌ترین مفصل شانه مفصل گلنوهومرال است این مفصل از نوع گوی و کاسه بوده و موجب دامنه گسترده فعالیت‌های شانه است. ماهیچه‌ها و تاندون‌های شانه از حرکات شانه پشتیبانی می‌کنند.

 

علائم درد شانه چیست؟

علائم شانه درد باتوجه به نوع بیماری متفاوت است علائم زیر می‌تواند نشانه وجود بیماری باشد که شما هنگام احساس آن باید به پزشک مراجعه کنید:

  • دردهای شبانه
  • ضعف در عضله شانه
  • وجود صدا در مفاصل
  • تورم و التهاب
  • تغییر شکل شانه
  • محدودیت در انجام حرکات
  • درد در ناحیه شانه
  • و…

 

فیزیوتراپی شانه

 

دلایل درد شانه 

شانه درد می‌تواند دلایل متعدد و گوناگونی داشته باشد که شایع‌ترین آن در بین مراجعه کنندگان تاندونیت روتاتور کاف و سندروم ایمپینجمنت است.

علت اصلی و آسیب‌های رایج شانه شامل:

  • ضربه
  • افتادن روی دست
  • شکستگی استخوان بازو
  • مشکلات ساختاری گردن
  • التهاب تاندون
  • بورسیت
  • گیر افتادگی شانه
  • پارگی عضلات شانه
  • شانه یخ زده
  • در رفتگی شانه
  • حمله قلبی
  • آسیب نخاعی
  • گرفتگی عصب
  • آرتروز و…

 

تشخیص علت درد شانه توسط فیزیوتراپیست

فیزیوتراپیست با مشاهده و ارزیابی کلی بیمار می‌تواند به نوع بیماری و ارائه راهکار مناسب جهت بهبودی دردشانه و فیزیوتراپی شانه بپردازد. فیزیوتراپیست با بررسی فیزیکی فرد در قسمت شانه و بازو و درخواست انجام حرکات فعالی از بیمار می‌خواهد بررسی کند بیمار می‌تواند الگوهای حرکتی شانه را به درستی ایفا کند و یا کدام قسمت از شانه بیمار هنگام انجام فعالیت احساس درد می‌کند و یا بیمار در انجام کدام حرکت مشکل دارد و از این طریق به بررسی مشکل او بپردازد. از طرف دیگر با مشاهده مدارک پزشکی مانند سی تی اسکن، ام آر آی، الکترومیوگرافی، آزمایش‌ها و… به تشخیص علت شانه درد می‌پردازد.

 

راهکار و اقدامات فیزیوتراپی برای درد شانه

ممکن است برای شما سوال پیش آید فیزیوتراپی شانه چگونه به تسکین درد شانه کمک می‌کند؟

هنگامی که فیزیوتراپیست شما علت درد را تشخیص داد مطابق با آن بهترین راه درمان را به شما می‌دهد. راهکارهای فیزیوتراپی شامل موارد زیر است:

یخ درمانی

فیزیوتراپیست برای درمان درد و تورم ناحیه شانه بیمار برای او یخ درمانی تجویز کرده که باید کمپرس یخ را بر ناحیه آسیب دیده قرار داد. یخ درمانی برای ساعات اولیه ایجاد آسیب بسیار کمک کننده است و موجب التیام درد می‌شود.

گرما درمانی

گرما درمانی از دیگر اقدامات برای کاهش درد است.  بهتر است پس از ۷۲ ساعت بعد از ایجاد آسیب از گرما درمانی استفاده شود.

درمان دستی

در این روش فیزیوتراپیست با دستان خود شانه فرد را ماساژ می‌دهد و در جهات مختلف آن را ورزش می‌دهد تا بافت‌های آسیب دیده بتوانند بخشی از حرکات خود را بدست آوردند.

تمرینات کششی

تمرینات کششی یکی از رایج‌ترین درمان‌ها برای بهبود وضعیت درد شانه است. فیزیوتراپیست متناسب با آسیب وارد شده به بیمار سطح‌های مختلفی از حرکات کششی را به فرد می‌دهد تا با انجام آن روند درمان را طی کند.

تحریک الکتریکی

در این روش با تحریک اعصاب بدن توسط الکتریسته موجب کاهش درد و التهاب استفاده کرد.

نوار چسب ورزشی

فیزیوتراپیست گاهی ممکن است درکنار روش‌های دیگر مانند حرکات ورزشی و کششی برای شما از نوار چسب ورزشی نیز استفاده کند تا روند درمان سرعت یابد.

تمرینات تقویتی

با انجام یک سری حرکات و تمرینات که توسط فیزیوتراپیست شما ارائه می‌شود، عضلات و ماهیچه‌های ناحیه شانه تقویت می‌شوند و از عود درد و آسیب مجدد به شانه جلوگیری می‌شود.

تحرک مفصل

یکی از راهکارهای درمان درد شانه تحرک مفصل است. این کار به دلیل حساسیت بالایی که دارد توصیه می‌شود حتما توسط فیزیوتراپیست حرفه‌ای انجام شود.

اولتراسوند

در روش اولتراسوند از امواج صوتی استفاده می‌شود. این امواج با ایجاد ارتعاش موجب گرم شدن بافت و کاهش درد می‌شود و هم موجب می‌شود آسیب وارد شده زودتر بهبود یابد چرا که گردش خون در این ناحیه افزایش می‌یابد.

اصلاح فعالیت

فیزیوتراپیست با توجه به آسیب وارده شده به بیمار، توصیه‌هایی در جهت اصلاح حرکات روزمره به او می‌کند و با دادن یک سری الگو‌های حرکتی موجب می‌شود فرد فعالیت‌هایی را که نادرست انجام میداد اصلاح کند.

 

دستگاه‌های فیزیوتراپی برای درمان درد شانه

در زیر به امکانات و تجهیزات فیزیوتراپی شانه اشاره می‌کنیم:

 

شاک ویو

شاک ویو یکی از روش‌های ایده‌آل برای درمان درد شانه است چرا که این دستگاه بدون نیاز به جراحی و تزریق مسکن موجب التیام درد می‌شود، شاک ویو به روند درمان فرد سرعت می‌بخشد و در کاهش درد بسیار تاثیر گذار است.

لیزر

لیزر از جمله عوامل تاثیر گذار بر درمان درد شانه در مدت کوتاه است. این کار موجب می‌شود آسیب وارد شده به عصب بیمار برداشته شود. درد شانه با کمک لیزر تا حد زیادی کاسته شده و حتی به طور کامل تمام می‌شود.

تحریک الکتریکی

تحریک الکتریکی یکی از راه‌های موثر در فیزیوتراپی شانه یرای رفع درد‌های مزمن عضلانی و اسکلیتی است در این روش قسمت آسیب دیده توسط امواج صوتی و یا امواج الکترومغناطیس مورد هدف واقع شده و به کمک آن‌ها درد تسکین می‌یابد و به روند درمان فرد کمک به سزایی می‌شود.

طب سوزنی

فیزیوتراپیست با قرار دادن سوزن‌های مخصوص در نواحی مشخصی در شانه بیمار به درمان درد او می‌پردازد.

 

مزایای فیزیوتراپی برای درمان درد شانه

درمان درد شانه فرایندی پیچیده است که فیزیوتراپیست با انجام بررسی‌های لازم باید در ابتدا تشخیص دهد منشا درد بیمار چیست و سپس متناسب با آن راهکار مناسب ارائه دهد. مزیت اصلی فیزیوتراپی که می‌توان به آن اشاره داشت پیشگیری از عمل جراحی است. فرد اگر از توصیه‌های فیزیوتراپیست خود پیروی کند و جلسات خود را به صورت منظم شرکت کند تا حد زیادی مشکل او درمان می‌شود و نیازی به عمل جراحی و مصرف داروهای شیمیایی نیست.

فیزیوتراپی شانه به فرد کمک می‌کند تا درد شانه‌اش بهبود یابد و هیچ گونه عوارض جانبی برجای نگذارد. فرد با انجام فعالیت‌ها و تمریناتی که فیزیوتراپیست به او می‌دهد عضله و اسکلت بدنی قوی می‌سازد.

 

تعداد جلسات و مدت زمان هرجلسه فیزیوتراپی شانه

متناسب با نوع آسیب وارد شده و شدت آن تعداد جلسات درمان متفاوت است. بیشتر بیماران بین ۸ تا ۱۰ جلسه فیزیوتراپی نیاز دارند. مدت هر جلسه هم بین ۳۰تا ۷۵دقیقه است.

 

چرا دردشانه در شب بدتر می‌شود؟

هیچ دلیل علمی مبنی بر شدید شدن دردشانه در شب وجود ندارد. اما خوابیدن نامناسب، فشار آوردن مستقیم به شانه و کتف، استفاده از تشک و بالشت نامناسب می‌تواند از عوامل آن باشد. در بیماری‌های تاندونوز کاف روتاتور و بورسیت دردهای شبانه شایع است.

 

فیزیوتراپی در منزل

اگر شما به علت کهولت سن و یا سختی در رفت و آمد نیازمند این هستید که در منزل به جلسات فیزیوتراپی شانه بپردازید می‌توانید از کلینیک فیزیوتراپی هیدیکا مشاوره دریافت نمایید.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *