تهران ، سعادت آباد
09120000000
09120000000
تهران، سعادت آباد
جستجو

فیزیوتراپی و درمان شکستگی مچ دست

فیزیوتراپی و درمان شکستگی مچ دست

گاهی مچ دست انسان به دلیل تصادف، ضربه، سقوط و یا پوکی استخوان دچار شکستگی می‌شود. پس از انجام درمان، پزشک ارتوپد فیزیوتراپی مچ دست را برای بیمار تجویز می‌کند. در بعضی از شکستگی‌ها نیاز به فیزیوتراپی لازم و ضروری است. مرحله فیزیوتراپی یا بازپروری دقیقا پس از انجام درمان صورت می‌گیرد.

درمان شکستگی و فیزیوتراپی مچ دست تنها در صورتی مفید است که بیمار به تعداد جلسات فیزیوتراپی اهمیت داده و طبق برنامه عمل کند.

مچ دست دارای دو استخوان است که ممکن است هریک از آنها به دلایل گوناگونی دچار شکستگی شوند. افرادی که دچار شکستگی مچ دست می‌شوند، پس از درمان اولیه نیاز به درمان تکمیلی و بازپروری استخوان دارند.

در این صورت بهتر است از مراکز معتبری مانند کلینیک فیزیوتراپی هیدیکا جهت فیزیوتراپی و درمان شکستگی مچ دست کمک بگیرند تا به بهترین نتیجه ممکن دست یابند.‌

 

شکستگی مچ دست چیست؟

 شکستگی مچ دست یکی از بیشترین شکستگی‌هایی است که اغلب به دلیل سقوط روی مچ دست، آسیب‌های سخت ورزشی، تصادف و ضربه رخ می‌دهد. گاهی بدون هیچ دلیل ممکن است استخوان دست یک نفر بشکند که می‌تواند ناشی از پوکی استخوان و کمبود ویتامین دی و کلسیم باشد.

مچ دست دارای سیستم پیچیده‌ای از جهت استخوان بندی است. این بخش از دست دارای عروق، عصب، تاندون، عضلات ظریفی است که به اتفاق هم موجب حرکت مچ دست می‌شوند.

تشخیص شکستگی دست بسیار سخت بوده و گاهی عدم تشخیص و درمان به موقع منجر به بروز عوارض جبران‌ناپذیری می‌گردد. بد شکل شدن مچ، کج شدن دست، جوش خوردن نامناسب از عوارض درمان دیر هنگام شکستگی مچ دست محسوب می‌شود. کسانی که در مچ دست خود احساس درد، قدرت کم و یا کم توانی هستند، می‌توانند برای معاینه دست به ارتوپد مراجعه کنند.

 

شکستگی مچ دست چیست؟

 

انواع شکستگی مچ دست

شکستگی مچ دست می‌تواند در انواع مختلفی رخ دهد. برخی از انواع شکستگی مچ دست شامل موارد زیر است.

  1. شکستگی مچ خطی، در این نوع شکستگی، استخوان‌های مچ دست ممکن است در طول یک خط خمیده و کج شوند.
  2. شکستگی کمری، این نوع شکستگی معمولاً ناشی از افتادن روی دست است. استخوان مچ دست در سمت پایینی شکسته می‌شود و ممکن است به شکلی که به صورت پیچیده، منحرف شود در این صورت گاهی دست کاملا بر می‌گردد.‌
  3. شکستگی بافتی، در این نوع شکستگی، استخوان مچ دست شکسته می‌شود، اما به صورت کامل نمی‌ترکد و با رادیولوژی نمایان می‌شود.
  4. شکستگی پیچشی، در این نوع شکستگی، استخوان مچ دست در اثر یک نیروی پیچشی شکسته می‌شود و ممکن است تمان ده استخوان هم شکسته شده باشند.

افرادی که دچار شکستگی می‌شوند باید توجه داشته باشند و با تشخیص نوع شکستگی و تعیین درمان مناسب فیزیوتراپی مچ دست شأن را شروع کنند.

 

علائم شکستگی مچ‌ دست

 

علائم شکستگی مچ‌ دست کدامند؟

علائم شکستگی درد با توجه به میزان و مکان شکستگی متفاوت است. فرد بیمار پس از شکسته شدن مچ دست احساس درد زیادی می‌کند. شدت درد در بسیاری از بیماران به اندازه‌ای زیاد است که حتی ممکن است بیمار برای مدت کوتاهی بیهوش شود.

اطراف مچ تا آرنج و انگشتان دست به شدت متورم شده هر لحظه ورم آن زیاد می‌شود. در افرادی که شدت شکستگی زیاد باشد، دست کاملا جا به جا شد و بر می‌گردد.

قدرت مچ دست کاهش یافته و بیمار توان حرکت دستش را از دست می‌دهد. نحوه تشخیص شکستگی های مچ دست بسیار آسان است. پزشک ارتوپد پس از یک معاینه ساده متوجه شکستگی شده و ممکن است تقاضای عکس نماید.

اگر با رادیولوژی تمامی جوانب شکستگی مشخص نشود، ممکن است پزشک درخواست سی‌تی اسکن یا ام آر آی کند. پس از انجام مراحل تشخیص درمان آغاز می‌شود.

درمان ممکن است کچ گرفتگی یا جراحی باشد. فیزیوتراپی مچ دست زمانی شروع می‌شود که درمان صورت گرفته باشد و بیمار نیاز به بازپروری استخوان و یا رباط دست داشته باشد.

  • درد
  • تورم
  • کبودی
  • تغییر شکل
  • از دست دادن تحرک
  • از دست دادن قدرت

 

دلایل شکستگی مچ دست

 

شکستگی مچ دست به چه دلایلی رخ میدهد؟

شکستگی مچ دست معمولاً به دلیل مجموعه‌ای از عوامل ایجاد می‌شود. برخی از عوامل شکستگی مچ دست شامل ضربه قوی به مچ دست، فشار زیاد بر روی آن، خم شدن یا گشاد شدن غیرطبیعی مچ دست، و یا سقوط افراد از ارتفاع می‌باشد. این عوامل می‌توانند منجر به شکستن استخوان‌های مچ دست می‌شوند.

در پاسخ به سوال شکستگی مچ دست چگونه اتفاق می افتد؟ باید گفت ممکن است فردی در حال سقوط باشد و برای پیش‌گیری از ضربه بیشتر از مچ دستش کمک بگیرد که در این صورت ممکن است مچ دست دچار آسیب جدی شود.

ورزشکارانی که از مچ دست خود زیاد استفاده می‌کنند، ممکن است دچار شکستگی مچ شوند. ورزشکاران در رشته‌هایی مانند کشتی، اسکی بازان، دوچرخه سواری و قایقرانی بیشتر از دیگران در معرض خطر قرار دارند.

این ورزشکاران می‌توانند پس از درمان به روند درمان تکمیلی ادامه داده و از فیزیوتراپی مچ دست کمک بگیرند تا هر چه سریعتر به ورزش و زندگی خود بازگردند.‌

 

فیزیوتراپی مچ دست

 

درمان شکستگی مچ دست

برای درمان شکستگی مچ دست راه‌های مختلفی از سوی پزشک متخصص به بیمار پیشنهاد می‌شود. عدم تحرک یکی از درمان‌های فیزیکی است که به بیمار پیشنهاد می‌شود.‌ برای بهبودی شکستگی در مچ دست بهتر است که استخوان آن تا مدتی ثابت نگه داشته شود و کاملاً بی‌حرکت باشد برای انجام چنین کاری از گچ گرفتن استفاده می‌شود.‌

گاهی درد دست بسیار زیاد است و پزشک به شما داروی مسکن پیشنهاد می‌کند اگر میزان درد بسیار زیاد باشد از داروهای مخدر هم کمک گرفته می‌شود. یکی دیگر از راه‌های بهبود شکستگی استفاده از فیزیوتراپی و بازتوانی است پس از اینکه گچ فرد آسیب دیده باز شد، نیاز به تمرینات بازتوانی و یا فیزیوتراپی احساس می‌شود.

فیزیوتراپی مچ دست معمولا پس از پایان درمان اولیه و گچ‌گرفتگی از سوی پزشک درخواست می‌شود.

 

درمان فیزیکی شکستگی مچ دست

به میزان شدت آسیب با یک متخصص یا درمانگر در تماس باشید. درمان های فیزیوتراپی برای کاهش درد شکستگی مچ دست انجام میشوند.

  1. لیزر درمانی: طول موج های مختلف به طور مستقیم به ناحیه ی آسیب اعمال میشوند. در لیزر درمانی بافت بدن نور را جذب میکند. نور قرمز و نزدیک مادون قرمز یک واکنش ایجاد می کند و سلول های آسیب دیده احیا میشوند.
  2. اولتراسوند تراپی: از یک مبدل برای ارسال جریان امواج صوتی با فرکانس بالا به بدن استفاده میشوند که این امواج برای تسکین درد و رفع التهاب آرام و ترغیب بهبودی بافت می باشد.
  3. الکتروتراپی: تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست روشی برای از بردن درد می باشد.
  4. شاک ویوتراپی: شاک ویو به عنوان یک موج غیر الکتریکی با انرژی بالا می باشد که موجب افزایش سریع گردن خون در ناحیه آسیب میشود. با این کار بازسازی سلول را تحریک و بهبودی را تسریع میکندو همچنین باعث کاهش درد هم میشود.

 

فیزیوتراپی بعد از شکستگی مچ دست

 

فیزیوتراپی بعد از شکستگی مچ دست

افرادی که دچار شکستگی مچ دست می‌شوند در ابتدای کار باید اقدام به درمان در نزد یک ارتوپد نمایند.

زمانی که درمان بیمار به پایان رسید، ممکن است عوارض آن روی دست فرد باقی مانده و نیاز به فیزیوتراپی و بازپروری استخوان داشته باشد. این درمان تکمیلی به بیمار کمک می‌کند تا بتواند مثل گذشته به کار و زندگی خود ادامه دهد.

تمرین درمانی مچ دست روشی بسیار موفق است که ممکن است پس از گشودن گچ دست درخواست می‌شود تا دست فرد از حالت خشکی خارج شود. اغلب فیزیوتراپیست حرکات کششی مانند خم کردن، باز کردن مچ دست و بالا بردن کف دست استفاده می‌کند.

گاهی از تمرینات تقویت قدرت هم کمک گرفته می‌شود با توجه به اینکه ممکن‌ است عضلات بیمار ضعیف شده باشد، فیزیوتراپیست اقدام به انجام دادن تمارینی مانند دستمال حوله، چنگ زدن و استفاده از دستگاه‌های مدرن را درخواست می‌کند.

فیزیوتراپی مدرن توسط دستگاه و به صورت اتوماتیک طبق نیاز فرد انجام می‌شود.‌ فیزیوتراپی و درمان شکستگی مچ دست با کمک حرکات کششی و منظم به بیمار کمک می‌کند تا استخوان‌هایش بازپروری شده و به حالت قبل بازگردد. فیزیوتراپی عصب خشک شده را نرم کرده و فرد نیروی از دست یافته خود را به دست خواهد آورد.

این درمان تکمیلی برای فرد بسیار مفید بوده و می‌تواند عضلات آسیب دیده را ترمیم کرده و سلامتی را به فرد بازگرداند.

 

عوارض شکستگی مچ دست

 

عوارض شکستگی مچ دست

عوارض شکستگی مچ دست ممکن است شامل درد شدید، تورم، احساس ناتوانی در حرکت دست، کبودی، و حتی شکل غیرطبیعی مچ باشد. گاهی فرد دچار خم شدگی در مچ دست خواهد کرد. اغلب شکستگی‌های مچ دست ممکن است خوب جوش نخورند و در شکل اصلی مچ نقص و ایراداتی مشخص شود.

در این شرایط فرم و شکل مچ تغییر کرده و حالت نامناسب به خود می‌گیرد. از دیگر عوارض شکستگی مچ دست، ممکن است برجستگی پایینی استخوان اولنا باشد که به طور طبیعی در مچ دست حس می‌شود.

همچنین از جمله عوارض شکستگی مچ دست می‌توان به تغییر شکل فرم مچ و دست، کم‌توان شدن انگشتان دست اشاره کرد. احساس سختی و درد مداوم در محل صدمه دیده، آسیب دیدن عصب خونی از دیگر عوارض دراز مدت شکستگی مچ است.

تمامی کسانی که دچار این عارضه می‌شوند، بهتر است فیزیوتراپی مچ دست را در اولویت امور خود قرار دهند تا هر چه زودتر سلامتی خود را به دست آورند.

 

فیزوتراپی و شکستگی مچ دست

 

اگر شکستگی در مچ دست درمان نشود چه میشود؟

آیا شکستگی مچ دست و پین ارتباطی با هم دارند، این سوال مهمی است که برای اغلب بیماران پیش می‌آید. در ادامه به این سوال مهم و ضروری پاسخ داده می‌شود. گذاشتن پین در مچ دست یکی از بهترین راه‌های اتصال استخوان‌های شکسته است. اگر شکستگی بدون درمان باقی بماند و یا از پین استفاده نشود عواقب سختی به همراه خواهد داشت.

در بیشتر موارد شکستگی استخوان‌های کوچک هیچ علامتی ندارند و درد بسیار کمی از خود نشان می دهند. شکستگی استخوان کوچکی مانند اسکافوئید و لونیت چندان نشانه خاصی ندارد و اگر درمان نشود، ممکن است استخوان سیاه شده و بیماری‌های دیگری ایجاد شود‌.

در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع استخوان به خوبی جوش نخورده و فرد دچار آرتروز زودرس می‌شود‌. کچ شدن مچ دست، سیاه شدن استخوان و عدم تحرک مچ از عواقب عدم پیگیری و درمان شکستگی مچ دست به شمار می‌آید.

افرادی که در مچ دست خود درد مداوم احساس می‌کنند، باید به پزشک متخصص مراجعه کنند. پس از درمان اولیه دریافت فیزیوتراپی مچ دست بهترین پیشنهاد پزشک متخصص خواهد بود.

اگر چنانچه شکستگی در مچ دست در زمان مشخص درمان نشود ممکن است مچ دست فرد برای همیشه دچار نقص شده و او نتواند امور روزمره‌اش را به خوبی انجام دهد.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *