تهران ، سعادت آباد
09120000000
09120000000
تهران، سعادت آباد
جستجو

تاثیر فیزیوتراپی بر آرتروز

تاثیر فیزیوتراپی بر آرتروز

فیزیوتراپی نوعی درمان است که پزشک ارتوپد برای بیمارانی که دچار بیماری مفصلی آرتروز هستند، توصیه می کند. فیزیوتراپی برای آرتروز مانند یک مسکن قوی عمل کرده و درد را مدیریت و کاهش می دهد. این روش که غیر دارویی بوده با تقویت عضلات عملکرد بدن را بهتر کرده و تاثیر مثبتی بر بهبود بیماری های مفصلی دارد.

در این متد فیزیوتراپیست با تمریناتی که به عضلات آسیب دیده می دهد، موجب تقویت عضلات شده و بیمار در حین حرکت درد کمتری را حس خواهد کرد‌. مهم ترین تاثیر فیزیوتراپی بر آرتروز افزایش گردش خون و کاهش درد است.

كلينيك فيزيوتراپي هيديكا با داشتن به روز ترین دستگاه ها و بهترین فیزیوتراپیست ها خدمات حرفه ای را برای درمان آرتروز، کمر درد، گردن درد و… ارائه می‌دهند.

 

آرتروز يا فرسايش مفصل چيست؟

 در پاسخ به سوال آرتروز چيست؟ باید گفت آرتروز نوعی بیماری مفصلی است که در آن مفاصل فرد ملتهب شده و درد شدید استخوان ها بروز پیدا می کند. در این بیماری غشای روی مفصل از بین رفته و نوعی ساییدگی در بین مفاصل رخ می دهد که همراه با درد زیادی است. آرتروز به صورت آرام ارام و پنهان شروع شده و مفاصل دست، زانو، شانه، گردن را درگیر می کند. تاثیر فیزیوتراپی برای آرتروز یا فرسایش مفصل بسیار زیاد بوده و افرادی که دچار این بیماری شده اند می توانند از آن کمک بگیرند.

 

آرتروز يا فرسايش مفصل چيست؟

 

مهمترین علائم آرتروز چیست؟

 درد مفاصل یکی از مهم ترین علائم آرتروز محسوب می شود. درد در قسمت هایی مانند زانو از نشانه های شروع ارتروز است. ورم در بخش مفصلی که درگیر آرتروز شده است، نیز علامتی برای این بیماری است، ورم در زانو، مچ دست و ساق پا دیده می شود. گاهی افرادی که دچار آرتروز هستند توان راه رفتن ندارند و از حرکت باز می مانند. سفت شدن مفصل در صبح و هنگام برخواستن از خواب از نشانه های معمول آرتروز می باشد. صدا دادن مفاصل هم از علائم شایع بروز آرتروز است، فرد به هنگام راه رفتن صدای استخوان ها و مفاصلش را می شنود.

 

آرتروز چگونه تشخيص داده ميشود؟

 تشخیص آرتروز چندان سخت نبوده و گاهی خود بیمار با توجه به علائم شایع متوجه بیماری خود خواهد شد. درد و ورم کمک زیادی به شناسایی این بیماری می کند.

فرد بیمار با مراجعه به پزشک متخصص و ارتوپد به آسانی می تواند تحت درمان قرار گیرد. پزشک با درخواست آزمایش خون و یا گرفتن عکس از مفاصل بیمار به راحتی بیماری را تشخیص داده و درمان دارویی و غیر دارویی را آغاز می کند. گاهی با توجه به تغییر شکل استخوان ها پزشک متخصص با دیدن مفصل متوجه میزان پیشرفت بیماری می گردد.

 

آرتروز چگونه تشخیص داده میشود

 

چه افرادي دچار آرتروز مي شوند؟

ممکن است این سوال برای مردم پیش آید که چه افرادي دچار آرتروز مي شوند، در جواب باید گفت این بیماری مفصلی مخصوص افراد خاصی نبوده و ممکن است هر فردی را درگیر کند. افرادی که چاق هستند و یا سبک زندگی نامناسبی دارند، بیشتر در گیر این بیماری خواهند شد. کسانی که بدنشان با کمبود کلسیم و ویتامین دی مواجه است، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. مادرانی که تعداد بارداری های متعدد داشته اند بیشتر به این بیماری مبتلا خواهند شد و آدم های که در طول زندگی کارهای سخت بدنی انجام داده اند نیز ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. همچنین افراد سیگاری درصد بیشتری احتمال وجود دارد که به آرتروز دچار شوند.

 

علت ايجاد آرتروز چيست؟

علت آرتروز در افراد گوناگون متفاوت است. اما مهم ترین دلیل ایجاد آرتروز این است که مفصل بدن به دلایل مختلف دچار نقص شده و بدن توانایی ترمیم بافت های آسیب دیده را ندارد. غضروف مفصل آرام آرام خراب شده و آرتروز نمایان می شود. در ابتدای بیماری سطح غضروف ریش ریش می شود و با هر صدمه ای مقداری از غضروف تخریب شده و غضروف نازک خواهد شد. کمتر شدن ضخامت غضروف با تصویر برداری از مفصل مشخص شده و ساییدگی آغاز خواهد شد.

شایع ترین دلایل ایجاد چاقی می تواند موارد زیر باشد:

  1. عفونت های مفصلی و روماتیسم
  2. ضربه خوردن به مفصل و استفاده از توالت ایرانی و نشستن های نامناسب
  3. چاقی بیشترین اثر را بر آرتروز زانو دارد
  4. تغذیه نامناسب

 

درمان فيزيوتراپي در آرتروز

 درمان فيزيوتراپي برای آرتروز یک روش غیر دارویی است که در آن فیزیوتراپیست با روش های مختلف اقدام به درمان فرد بیمار می کند. هدف از انجام فیزیوتراپی در آرتروز بهبود قدرت عضلات، کم شدن التهاب، درد و ورم است. در این روش درمانی فیزیوتراپی تمرینات خاصی را برای فعالیت های روزانه بیمار در نظر می گیرد و از فرد می خواهد به طور مرتب آنها را انجام دهد. این درمان به روش های مختلفی شکل می گیرد.

روش دستی که در آن با حرکات دست و ماساژ به مفصل درگیر آرتروز کمک می شود. درمان اولتراسوند تراپي روشی است که در آن با امواج صوتی به بافت های آسیب دیده کمک می شود تا بتوانند ترمیم شوند. مگنت تراپی نوعی درمان است که در آن از میدان مغناطیسی برای درمان مفاصل کمک گرفته می شود. در این روش استخوان ها ترمیم شده و درد هم کاهش چشم گیری می یابد. در لیزر تراپی هم به کمک امواج و تاباندن نور به بهبود بافت آسیب دیده کمک شده و درد هم کاهش پیدا می کند. تاثیر فیزیوتراپی بر آرتروز زمانی بیشتر خواهد بود که فرد درمان با فیزیوتراپی را کامل نماید.‌

 

آرتروز زانو و علائم و درمان آن

 مفصل زانو یکی از حساس ترین مفاصل بدن است که همواره بیشترین آسیب را می بیند. آرتروز زانو یا ساییدگی زانو شایع ترین بیماری مفصلی در دوران پیری و میانسالی است. در این عارضه غضروف مفصل زانو دچار صدمه شده و فرد به سختی راه می رود. این بیماری ابتدا موجب درد و ورم شده و در مراحل پیشرفته تر پای فرد دچار تغییر شکل خواهد شد.

از دیگر علامت های آرتروز زانو می توان به خشکی مفاصل، ضعف عضلات در ناحیه زانو اشاره کرد. مهم ترین علائم این بیماری شامل سفتی مفصل زانو، درد، ورم و یا تغییر شکل پا است. برای درمان این بیماری علاوه بر مراجعه به پزشک و کمک گرفتن از دارو می توان از درمان های خانگی مانند انجام تمرینات مناسب، کم کردن وزن کمک گرفت. تاثیر فیزیوتراپی برای آرتروز زانو بیشتر از مفاصل دیگر است. زیرا مفصل زانو به راحتی در دسترس فیزیوتراپیست است.‌

 

آرتروز زانو

 

آرتروز كمر و درمان آن

 آرتروز كمر یک بیماری مفصلی است که در میان افراد مسن بیشتر به چشم می خورد. در این بیماری مفاصل متصل کننده مهره ها درگیر شده و دچار درد و التهاب می شوند. مهم ترین آرتروز ستون فقرات آرتروز فرسودگی و پارگی است، این بیماری موجب درد و گرفتگی کمر می شود. فرد در اول صبح احساس خشکی و گرفتگی در کمر کرده و به مرور و در طول روز بهتر خواهد شد.

با پیشرفت بیماری مفاصل شروه به ساختن خارهای استخوانی می کنند که درد و ورم زیادی پدید می آورد. دلایل مختلفی در بروز این بیماری نقش دارند که شامل سن، جنسیت، وراثت و چاقی می باشد. برای درمان این بیماری پزشک متخصص روش های متفاوتی در نظر می گیرد که شامل فیزیوتراپی، کم کردن وزن، درمان خای ضد التهاب، گرما و سرما، طب سوزنی و ماساژ است. تاثیر فیزیوتراپی برای آرتروز کمر زمانی بیشتر است که با روش های دیگر همراه باشد.‌

 

درمان آرتروز لگن با فيزيوتراپي

آرتروز لگن یک بیماری مفصلی است که در ان استخوان لگن غضروف خود را از دست داده و استخوان ها روی هم ساییده می شوند. این ساییدگی موجب التهاب شده و درد بیماری به بیمار وارد می کند، همچنین التهاب ناشی از راه رفتن زیاد و یا ایستادن طولانی مدت رخ می دهد. تمرینات فیزیوتراپی باعث ایجاد تاخیر در روند تحلیل عضلات شده و سرعت تخریب آنها کاهش می یابد. با فیزیوتراپی لگن درد کاهش یافته و تحرک و عملکرد استخوان مفصل به صورت چشم گیری بهتر می شود. درمان آرتروز لگن با فيزيوتراپي بسیار مفید بوده و فرد پس از انجام فیزیوتراپی روند کاهش درد را تجربه خواهد کرد. لازم به ذکر است تاثیر فیزیوتراپی برای آرتروز لگن بیشتر از درمان با داروها است.‌

 

فیزیوتراپی آرتروز لگن

 

راه هاي پيشگيري از آرتروز چيست؟

فردی که دچار این بیماری می شود کم کم مفاصل خود را از دست داده و دچار تخریب مفاصل می گردد. تمامی افراد با هر سنی ممکن است درگیر این بیماری شوند. راه های پيشگيري از آرتروز متعدد است که اگر افراد در حد توان خود آنها را به کار بگیرند، التهاب و عوارض بیماری کاهش پیدا خواهد کرد. ورزش یکی از مهم ترین راه های پیشگیری از ابتلا به آرتروز است.

کنترل وزن یکی دیگر از راه های مهم برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری دردناک است. افرادی که دچار وزن زیادی هستند، همواره معرض این بیماری قرار دارند، وزن زیاد موجب از بین رفتن مفاصل زانو می گردد. تاثیر فیزیوتراپی برای آرتروز زمانی بیشتر محسوس خواهد بود که افراد در طول درمان به کنترل وزن، ورزش و تغذیه مناسب روی آورند.

 

فوايد ورزش براي آرتروز چيست؟

فواید ورزش بر هیچ کس پوشیده نیست، تعادل وزن، کاهش استرس، طول عمر از مهم ترین مزایای ورزش کردن است. ورزش براي آرتروز به طرز چشم گیری مفید بوده و روند پیشرفت آن را کاهش می دهد،‌ با انجام حرکات ورزشی منظم مفاصل منعطف شده و در هنگام حرکت درد چندانی حس نمی کنند. با انجام 6 ساعت ورزش در هفته تراکم استخوانی بهتر شده و استخوان ها و مفاصل دیرتر درگیر بیماری های مفصلی خواهند شد. ورزش هایی مانند قدرت، تناسب اندام، حرکات آرام کششی بهترین نوع ورزش برای این بیماری هستند.

ایروبیک؛ رقص، کلاس های شنا، پیاده روی و دوچرخه سواری ملایم بهترین نوع ورزش هستند، که یکی از تاثیرگذارترین روش های برای بهبود درد کمر، زانو، آرتروز و… ورزش مستمر و مناسب است.

 

فيزيوتراپي آرتروز در منزل

تمامی افرادی که دچار این بیماری دردناک هستند، می توانند از انواع درمان هاي خانگي آرتروز کمک بگیرند. آب درمانی یکی از شایع ترین درمان های کم هزینه است که بیماران می توانند از آن برای بهبود بیماری و کاهش درد کمک استفاده کنند. شنا کردن و رفتن به استخر موجب کاهش اثرات درد خواهد شد. آب درمانی در افراد مسن باعث بهبود حرکات مفاصل شده و وزن را متعادل می کند. افرادی که فیزیوتراپی در منزل را همزمان با حرکات منظم ورزش انجام داده اند، تاثیر موثرتر فیزیوتراپی برای آرتروز را در روند بهبود خود حس خواهند کرد.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *